Mosaik

Enkät: Ska du rösta på valet?

Hur kommer det att gå i valet? Idag är det valdag och spänningen stiger för hur det ska gå. Kb Mosaik frågade sex personer om de ska rösta.

Kristianstad

Belal Elyasir, Norra Åsum:

– Självklart har jag röstat. Det är viktigt att du deltar i det svenska valet att du uttrycker din åsikt och framtida ambitioner. Alla måste läsa partiernas valprogram och sedan bestämma vilket parti du ska rösta på. Det är viktigt att alla deltar och röstar.

Belal Elyasir, Norra Åsum. Foto Sofyan Aswad.

Bakri Rawas, Näsby:
– Jag ska rösta på valdagen. Det är viktigt att jag får uttrycka min åsikt fritt och demokratiskt, genom att delta i valet Om jag inte röstar i valet skulle jag hjälpa politikerna inom oppositionen att få makten. Därför är valet jätteviktig för mig och för alla.

Bakri Rawas, Näsby. Foto Sofyan Aswad.

Amenah Alsaedi, Kristianstad:
– Jag har röstat, därför att rösta är viktigt. Vi måste delta för att påverka, så att våra representanter kan får makten och kan göra det vi vill att de ska göra för samhället. Jag är optimistisk, att det blir bättre. Jag tipsar andra att utöva sin rättighet genom att rösta. Jag har bott här i 19 år, men det är första gången som jag röstar.

 

Amenah Alsaedi, Kristianstad. Foto Sofyan Aswad.

Abduqadir Ahmed, Näsby:
– Jag har redan röstat, därför att att det är viktigt. Det gör Sverige bättre. Jag har läst om alla partier, funderat och sedan valt. Jag har röstat i tre val. Jag deltar alltid och  röstar. Min röst är viktig därför att den kan ge ett parti en möjlighet att få makt. Min röst kan påverka.

Abduqadir Ahmed, Näsby. Foto Sofyan Aswad.

Waabari Ismail, Näsby:
– Jag har röstat för en bra framtid. Jag har studerat och läst på om alla partierna och sedan röstat. Det är viktigt att rösta, därför att det handlar om att skapa sitt liv nu och i framtiden. Jag är orolig för främlingsfientlighet.

Waabari Ismail, Näsby. Foto Sofyan Aswad.

Motaz Alsanji, Kristiansatd:
– Jag kan inte rösta i det här valet, eftersom jag är ny i Sverige. Jag hoppas kunna rösta i nästa val, för jag vet hur viktigt det är att delta i val i ett demokratiskt land som Sverige. Att delta i val innebär att jag utövar min demokratiska rättighet.

Motaz Alsanji, Kristiansatd. Foto Sofyan Aswad.

 

//Sofyan Aswad