Mosaik

21-åring dömd till sex års fängelse för grov mordbrand

Tingsrätten är enig om att det var 21-åringen som satte eld på en barnvagn i ett hyreshus på Tydingegatan i Broby. Han döms till sex års fängelse för grov mordbrand.

Broby/Kristianstad

Branden i hyreshuset på Tydingegatan i Broby den 17 juni kunde ha slutat mycket illa. Det fanns risk för att de som låg och sov skulle ha dött på grund av all rök.

21-åringen ska under kvällen ha umgåtts med vänner i Broby. Bland annat ska de ha druckit alkohol när de satt i en bil vid busstorget i Broby.

Vittnen har sagt att 21-åringen var arg och ledsen, det var slut med flickvännen han bott tillsammans med. Hon bor på den adress där mordbranden utbröt.
Mannen ska ha varit aggressiv och dunkat huvudet i ratten samt i motorhuven. Han ska ha sagt att alla nog skulle få se vad som skulle hända.

Ett vittne har hört hur han knackat på hos före detta flickvännen, bara tio minuter innan branden uppstod. Uppgiften har flickvännen bekräftat.

21-åringen döms till fängelse och att betala 16 000 kronor i skadestånd. Pengarna är ersättning för saker som förstörts i branden och för sanering efter branden.

Marie-Louise Lindell